Beko groep

6 tips voor het beste (thuis) feestlicht

6 tips voor het beste (thuis) feestlicht

Geplaatst op

Licht op je feest is een erg belangrijk punt. Licht geeft namelijk een bepaalde sfeer en gloed aan de ruimte. Daarnaast kun je de gasten met bepaald soort licht zich beter en aantrekkelijker voelen dan met ander soort licht. Als mensen zich prettig voelen, ontspannen ze zich en worden ze minder zelfbewust, waardoor ze het meer naar hun zin krijgen. Hoe je die sfeer met licht en lampen creëert leggen we graag aan je uit. 

Gebruik kaarsen

Niets is zo glamoureus en vleiend als kaarslicht. Ga altijd voor meerdere kaarsen, zodat je ze kunt groeperen. Witte kaarsen zijn het meest elegant. Zorg er daarnaast voor dat het geen geurkaarsen zijn. Tijdens het eten is het niet heel prettig om de erg geparfumeerde geuren te ruiken. 

Houd grote hanglampen uit  

De meeste kamers hebben één lampje in het midden van het plafond hangen. Gebruik het niet. Licht dat direct van bovenaf komt zorgt voor zeer vage schaduwen en is voor een feest wat sfeerloos. Een leuk weetje: in Hollywood gebruiken ze licht rechtstreeks van boven, om acteurs en actrices een verouderde look te geven. Niet best voor selfies of leuke foto’s dus.

Gebruik tafellampjes

Het licht van lampen op ooghoogte zijn het meest flatterend en zorgen voor een mooie zachte gloed over de huid. Je vindt de leukste tafellampen op lampentoppers.nl. 

Gebruik dimschakelaars 

Gebruik dimschakelaars op lampen, zodat je het licht aan kunt passen naarmate het natuurlijke licht van buiten veranderd om de juiste vibe te behouden. 

Gebruik lichtbronnen met een lage wattage

Mocht je op sommige lampen geen dimmer hebben zitten, maak dan gebruik van 25-watt lampen. Door de lage wattage zijn deze lampen niet erg fel en creëren ze de goede sfeer. 

Kies elegante lampenkappen

Een dunne witte kap laat veel helder licht door, dus kies in plaats daarvan een ondoorzichtige kap, die het licht naar boven of beneden laten schijnen. Lampenkappen bekleed met goudfolie zijn erg chic en zorgen voor een prachtige warm gouden gloed.  

Gerelateerde berichten

boot huren in Leiden

Kan ik een boot huren zonder vaarbewijs?

Een boot huren in Leiden is de garantie voor een leuk uitje. Het is de ideale manier om deze oude stad te ontdekken. Leiden heeft een geschiedenis...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden