Beko groep

Doe iets leuks met je huis

Doe iets leuks met je huis

Geplaatst op

In deze blog nemen we met je door wat je allemaal kunt doen om je woning weer toonbaar te maken voor 2021. Zin an? Ga er dan voor!

Leuke dingen

Accent/statementsmuren worden vervangen door statement meubilair: een zeer opvallend stuk in de kamer dat een absolute eyecatcher is. Dit kan worden bereikt door een opvallende print of kleur. Kies voor een hint naar de jaren ’70 met een ronde bank in de woonkamer. Gevormde meubels lijken in 2019 een comeback te maken. Het ziet er vanuit elke hoek geweldig uit en brengt vloeiende lijnen die de “hoekigheid” van een kamer verzachten.

  • Gietvloer. Een andere plek om aandacht te krijgen is de gietvloer. Het is je waarschijnlijk opgevallen dat de visgraat- en visgraatpatronen weer populair worden, maar je kunt zoveel meer doen. Zoals de gietvloer. Dat is een gegoten vloer die telkens voor sfeer en plezier zorgt. 
  • Juweeltjes. Een van de kleurentrends dit jaar in de woningdecoratie bestaat uit diepe, rijke, verkwikkende juweel-tinten. Ultraviolet is uitgeroepen tot de kleur van het jaar, dus verwacht veel smakelijke kleuren, zoals saffierblauw, smaragdgroen, robijnrood en amethistpaars. Als je vindt dat deze bonte kleuren teveel zijn, voeg dan wat smaak toe door het gebruik van kussens of een vloerkleed.
  • Houten zwart interieur. Monochroom is nog steeds in de mode, evenals zwart en wit, een andere manier om monochroom te doen (wat eigenlijk neerkomt op één kleur) is door tinten te matchen. Versier je hele kamer in dezelfde kleurenfamilie. Neem een kleur en varieer alleen in de hardheid of zachtheid van de kleur. Deze look vereist wel de nodige discipline omdat het heel gemakkelijk is om een stapje te ver te gaan of het evenwicht tussen de verschillende tinten te verliezen.

Brons

Metaalkleuren zijn er al een tijdje. We trekken ons langzaam terug uit het rosé-goud en de geborstelde zilveren kleuren en zien een stijging van het brons. De iets oudere uitstraling werkt goed bij vintage, of als nevenschikking bij het ultramoderne decor.

Nieuwe neutrale tinten, natuurlijk licht.

Up-cycle meubilair

Het mooie van upcycle meubilair en de reden dat het steeds vaker voorkomt in de woninginrichting is dat het je een schone lei biedt. Je kunt een oud meubelstuk kiezen om mee te beginnen en elk type patroon, kleur en stijl dat we hierboven hebben genoemd toepassen en het zal er fantastisch uitzien. Up-cycling helpt ook om je ecologische voetafdruk te verkleinen omdat je dingen hergebruikt alsof ze “gerecycled” zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Leer meer over de wereld van diners en entertainment. Maak er wat van met de tips die je kunt vinden in de blogs die we je presenteren.

Contactgegevens

Via info @ bekogroep.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden