Het is bijzonder prettig om een feesttuin te hebben omdat je op deze manier een zeer relaxte omgeving kunt creëren waar je vele jaren plezier van hebt. Sommige mensen vinden het ook leuk om dit te mixen met een meer traditioneel tuindesign. Dat kan allemaal. In deze blog willen we een aantal zaken noemen zodat het makkelijker wordt om een hele leuke tuin te creëren die ook een traditionele uitstraling heeft.

Plaats een tuinhuis in je feesttuin 

Veel mensen vinden het superleuk om een tuinhuis in hun tuin te realiseren.  Zo’n ding komt in verschillende maten en vormen. Denk bijvoorbeeld aan een blokhut. Dat is een heel populair ding tegenwoordig. Je kunt een tuinhuis voor verschillende zaken gebruiken: een leuke plek om een atelier in te maken, een buiten slaapkamer of een mooie overkapping voor een jacuzzi. Op deze manier haal je veel meer uit je tuin. Welke vloer er mooi past in een tuinhuis? Wij zeggen de gietvloer en wel om zijn slijtvastheid. 

Mooi hekwerk rond je tuin 

Om het helemaal tof te maken, is het superleuk om een sfeervol hekwerk rond je tuin te maken. Op deze manier is het niet alleen zo dat de sfeer qua visualisatie verhoogd wordt, zeker wanneer je voor een traditioneel hekwerk als het Victoriaanse hekwerk kiest, maar ook de veiligheid in de tuin vergroot aanzienlijk. Een prima manier om ook om dieren en ongewenste gasten buiten je deur te houden. 

Bonustip: wanneer je het niet leuk vindt om je hele tuin dicht te tegelen, zoals heel veel mensen doen, is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een gazon te nemen. En dan bedoelen we niet natuurlijk gras, want dat is erg bewerkelijk en mensen met allergieën hebben er last van, maar een kunstgrasgazon dat superecht lijkt. Kijk dan wel uit tijdens de BBQ op een van je tuinfeesten, want het groeit niet meer aan. Gelukkig kun je wel gemakkelijk een grasmat vervangen. 

Op onze site vind je nog veel meer leuke teksten om te lezen en daardoor inspiratie voor je tuin te krijgen. We raden je dus ook zeker aan om verder te lezen, om zo je voordeel te kunnen doen met de tips. Vind je inspiratie, vind je ideale tuindesign.