Beko groep

Kan ik een boot huren zonder vaarbewijs?

boot huren in Leiden

Kan ik een boot huren zonder vaarbewijs?

Geplaatst op

Een boot huren in Leiden is de garantie voor een leuk uitje. Het is de ideale manier om deze oude stad te ontdekken. Leiden heeft een geschiedenis die 12000 jaar teruggaat. Al in de late steentijd is er akkerbouw in het gebied en dus menselijke bewoning. De oudste resten die teruggevonden zijn dateren uit 2000 V. Chr. In de Romeinse tijd werd op de plek waar nu de stad Leiden ligt een versterkt legerkamp geïnstalleerd. De eerste keer dat Leiden in de geschiedenis genoemd wordt is in het jaar 850 onder de naam Leithon, hetgeen aan de wateren betekent. In 1266 krijgt Leiden haar stadsrechten, verleend door graaf Floris V. Je kunt je wel voorstellen dat Leiden, net zoals Amsterdam en Utrecht, een wereld aan geschiedenis te bieden heeft die je gewoon wilt zien. In de blog nemen we wat leuke ideeën met je door voor je boottocht.

Is een vaarbewijs nodig?

Je kunt in Leiden boten huren waar je geen vaarbewijs voor nodig hebt. Deze boten maken het jou en je vrienden gemakkelijk om te genieten van de stad en haar historie. Er zijn een aantal plekken die je heel mooi vanaf het water kunt zien:

  • De zijlpoort: uitgevoerd in een classicistische stijl. Ooit waren het er acht, nu slechts nog twee. Zeker de moeite waard om te bekijken.
  • De grachten: al varend door de grachten leer je de stad vanuit een heel ander oogpunt bekijken. Het is leuk als je je voor de toch even een klein beetje inleest in de geschiedenis van Leiden en over de verschillende gebouwen die er te zien zijn. Gewoon om een beetje meer feeling te krijgen met de stad. Sluit ook de optie van een stadgids aan boort niet uit.       
  • De Morspoort. Deze naam komt van het oude De Morsch, wat zoveel betekende als moerassig gebied. Dit laatste bevond zich aan de buitenzijde van de stad.        

Aanmeren

Nadat je genoten hebt van de grachten, de mooie panden en de sfeer van buiten (en natuurlijk niet te vergeten de verschillende snacks en versnaperingen aan boort) is het tijd om aan te meren, want er is nog zoveel te zien in de stad. Houd je van musea? Dan kun je in Leiden een flinke portie cultuur opsnuiven:

  • Rijksmuseum van Oudheden
  • Molenmuseum de Valk
  • Hortus Botanicus Leiden (natuur)
  • De Burcht, een van de oudste burchten in Nederland. Een vluchtplek die omheind was, een veilig oord van bescherming tegen belagers.

Natuurlijk is er ook de nodige horeca in deze stad om na een dag varen heerlijk te dineren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Leer meer over de wereld van diners en entertainment. Maak er wat van met de tips die je kunt vinden in de blogs die we je presenteren.

Contactgegevens

Via info @ bekogroep.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden