Beko groep

Wat is een ERP-systeem en wat heb ik eraan?

Wat is een ERP-systeem en wat heb ik eraan?

Geplaatst op

Kort gezegd is een ERP-systeem een manier om meerdere systemen te integreren in een eenheid. Hier komen allerlei voordelen uitvoert. Deze voordelen zullen we met je doornemen in deze blog. Lees snel verder om te ontdekken wat jij eraan kunt hebben als ondernemer.

Voordelen van een ERP-systeem

Er zijn talloze voordelen verbonden met een ERP-systeem. We nemen ze hieronder even met je door, zodat je snel kunt zien waarom dit systeem bij jou past. Het lezen van deze blog wil jij de vraag beantwoorden wat is een erp systeem? Je moet denken aan de volgende voordelen:

  • Informatie uit een database. Een ERP-systeem bestaat het meerdere modules die speciaal voor de verschillende afdelingen van het bedrijf gemaakt zijn. Ze hebben speciale instellingen en bieden vergeleken met elkaar wellicht andere mogelijkheden. De grote overeenkomst tussen alle modules is dat ze werken met data uit een systeem. Dit betekent dat met het invoeren van klantgegevens bijvoorbeeld veel minder mis kan gaan. Wanneer je op verschillende plekken in het systeem gegevens gaat invoeren, dan kan het zijn dat er gegevens gaan ontbreken of dat gegevens dubbel zijn. Wanneer je alles via een ERP-systeem invoert zou je dit niet hebben. De foutmarge is dus een stuk kleiner. 
  • Alle informatie beschikbaar

In principe is alle informatie in de database beschikbaar voor alle 

afdelingen. Elke module kan wel apart ingesteld worden, want misschien zijn sommige afdelingen niet bevoegd gegevens in te zien, bijvoorbeeld als het gaat om persoonlijke gegevens.

  • Makkelijker te managen

Omdat bij een ERP-systeem alle gegevens aan elkaar gekoppeld zijn, is het heel gemakkelijk om rapportages uit te draaien en dit komt het management echt ten goede, omdat ze op deze manier veel sneller kunnen zien waar de punten liggen waarop gemanaged moet worden en welke zaken er wat minder aandacht vragen.

  • Efficiënter werken

Een ERP-systeem is er opgericht om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Afdelingen kunnen een signaal krijgen wanneer er een actie uitgevoerd moet worden. Dit kan automatisch ingesteld worden, zodat menselijk handelen er tussenuit gehaald wordt, waardoor ook de foutmarge hier weer kleiner wordt. Een inkoopafdeling of magazijn zal een seintje krijgen wanneer een verkoopafdeling een grote order uitzet. 

Zo zijn er nog tal van andere voordelen verbonden aan een ERP-systeem. Veel succes met het voeren van je bedrijf. Blijf ons volgen.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden